Villasukkien neulominen alkaa olla mennyttä perinnettä. Aikaisemmin isoäidit neuloivat lämpimiä villasukkia lapsilleen ja lastenlapsilleen. Villasukat lämmittävätkin jalkoja ja sopivat hyvin esimerkiksi talvisaappaiden kaveriksi. Villasukat jalassa on mukava olla myös sisätiloissa, joten ne ovat erittäin monikäyttöiset sukat. Jokainen voi opetella neulomaan villasukat itse. Se ei ole kovin vaikeaa, mutta vaatii opettelemista varsinkin alkuun. Virheitä varmasti sattuu, mutta neuloja voi ottaa niistä opikseen. Villasukat ja hauskat kigurumi-asut sopivat hyvin yhteen. Ne molemmat sopivat rentoihin koti-iltoihin ja vapaapäiviin.

Netistä löytyy monia ohjeita ja opetusvideoita, joiden avulla villasukkien neulominen onnistuu keneltä tahansa. Villasukat aloitetaan luomalla varsi. Se onkin helpoin osuus, sillä varsi on pelkkää suoraa osuutta. Kun perussilmukka siis onnistuu, varren tekeminen sujuu näppärästi. Villasukan varteen tehdään silmukoita kaksi oikein ja kaksi nurin -periaatteella. Vartta neulotaan niin pitkään, että se on sopivan pituinen verrattuna sen henkilön jalkaan, jolle villasukat neulotaan.

Kun varsi on sopivan pituinen, on aika alkaa tekemään kantalappua. Kantalapun tekeminen on yksi vaikeimmista asioista, kun puhutaan villasukkien neulomisesta. Se vaatii hieman harjoittelua. Aloittelijoiden kohdalla on siis selvää, että kantalapun kohdalla voi sattua virheitä. Kantalapun voi joutua jopa purkamaan ja aloittamaan alusta useita kertoja. Kantalappu ja kantapohja tulee aina neuloa vahvistettuna, sillä niihin kohdistuu eniten kulumista. Villa kestää kyllä hyvin, mutta vahvistukset on silti hyvä tehdä.

Kantalapun ja kantapään jälkeen vuorossa ovat kiilakavennukset, jonka jälkeen jatketaan teräosaa niin kauan, kunnes haluttu senttimetrimäärä tulee täyteen. Viimeisenä sukkaan tehdään kärkikavennukset, jotka tulevat siis varpaiden kohdalle. Kun kaikki nämä on tehty, on aika aloittaa toisen villasukan neulominen. Ensimmäisen sukan kohdalla on järkevää kirjata ylös varren ja teräosan pituus senttimetreinä, jotta toisesta sukasta tulee varmasti samanlainen. Toki esimerkiksi pienet yhden kierroksen heitot eivät haittaa, sillä niitä ei edes huomaa silmällä katsottuna.