Häiden suunnittelu vaatii morsiamelta paljon

Kimalteeko sormessasi rakkaasi lahjoittama sormus, ja oletko parhaillaan suunnittelemassa häitä luvataksesi itsesi hänen puolisokseen niin myötä- kuin vastoinkäymisissä? Onneksi olkoon! Häiden suunnitteleminen on ihana asia, ja hääkuplasta saa ja pitääkin nauttia, onhan kyseessä kuitenkin (yleensä) kertaluontoinen juhla. Vaikka suunnitteluprosessi itsessään on ihanaa aikaa, saattaa se joillekin morsiamille tuottaa paljon päänvaivaa ja harmaita hiuksia. Muistettavaa on niin hirveän paljon! Pitäisi varata kirkko ja vihkijä sekä hääpaikka, ostaa sormukset, valita bändi, suunnitella kakut ja tarjottavat, löydettävä pitopalvelu, teetettävä kutsut, etsittävä meikkaaja ja kampaaja, pyydettävä parasta kaveria kaasoksi, lainattava hääauto… Äh, ja niin paljon paljon muuta!

Kirsikkana kakun päällä on tietenkin vielä yksi asia: hääparin hääpuvut. Varsinkin morsiamen mekko on yleensä häiden katseenvangitsija. Sen oikean häämekon löytämisen sanotaan olevan melkein yhtä taianomainen kokemus kuin täydellisen sulhasen löytäminen: sydän alkaa hakata lujempaa ja kyyneleet kihoavat silmiin samalla, kun vain tiedät löytäneesi juuri sen, mitä hait. Fiilis on verrannollinen vaikka siihen, kun vaihdat kotisi kulahtaneet tapetit täydelliseen kotitapetti in, ja koti alkaa jälleen tuntua kodilta.

Häämekkoa etsiessä monella morsiamella menee kuitenkin sormi suuhun. Kuka olisi uskonut, että niitä voi olla niin paljon erilaisia? Miten juuri sen oikean löytää niiden kaikkien miljoonien joukosta? Mallia, pituutta, väriä ja helmaa on niin montaa, ettei laskuissa pysy mukana, ja kankaitakin tuntuu olevan hyvin laaja kirjo. Usein lopullinen hääpuku saattaa olla hyvinkin kaukana siitä, kuin mistä on kuvitellut pitävänsä. Hyvä lähtökohta oman mekon valitsemiselle on kuitenkin päättää, millainen materiaali sopii parhaiten itselle ja omiin häihin.

Hääpukujen materiaaleja

  • Elegantti satiini sopii klassiselle morsimelle

Jos haaveilet luksushäistä elegantin kartanon tanssisalissa kolmen ruokalajin illallisen kera ja orkesterin soittaessa taustalla, voi upeasta satiinista tehty kiiltävä puku olla eniten sinun mieleesi. Upea puku tuo mieleen 1920-luvun kaunottaret ja glamourin, jollaisesta jokainen nainen haaveilee. Miksi et siis hääpäivänäsi tekisi siitä totta?

  • Tyllimekko on prinsessamorsiamen valinta

Moni meistä haaveilee häistä aina pikkutytöstä lähtien. Tämä juontaa juurensa vahvasti pikkutyttöjen prinsessaihannointiin. Monet meistä ovat saaneet ensikosketuksensa häistä juuri prinsessasatujen välityksellä, sillä prinsessatarinat päättyvät usein siihen, kun kaunis prinsessa saa prinssinsä upeissa häissä ja heidän kerrotaan elävän yhdessä onnellisena elämänsä loppuun asti. Sen pituinen se, paitsi että ei olekaan, sillä moni meistää jää vellomaan näitä asioita mielessään hyvinkin pitkäksi aikaa. Vielä aikuisenakin moni meistä haaveilee noista upeista prinsessamekoista, joita ei enää nykymaailmassa pääse käyttämään juuri missään. Häät ovatkin oiva hetki valita itselle se tylliunelma, joka saa sisäisen pikkutyttösi kirkumaan riemusta.

  • Luonnonlapsi valitsee häihinsä pellavamekon

Pellava saattaa monelle olla kangas, josta tulee mieleen lähinnä hippien tiskiliinat ja lapsena tehdyt kirjailutyöt tai perunasäkit. Mutta tiesitkö, että pellava on itse asiassa kaunis luonnonkangas, josta voidaan sunnitella myös uniikki hääpuku? Voit olla varma, että samanlaista ei monella tule vastaan. Pellavainen puku lumoaa luonnollisella kauneudellaan jokaisen elovena-tytön.

  • Pitsimekko kunnioittaa perinteitä

Moni on varmaan joskus ihastellut isoäitinsä hääpukua vanhoissa valokuvissa. Usein noiden aikojen puvut oli kirjailtu kauniilla pitsillä, josta on ammennettu vaikutteita pukuihin vielä nykyäänkin. Jos siis haaveilet perinteisistä häistä ja arvostat klassisen tyylikästä lookkia, voi pitsimekko olla sinun häihisi täydellinen valinta.