Nahka on eläimestä peräisin olevaa luonnollista nahkaa. Nahkatekstiilin valmistamiseksi eläimen nahata poistetaan kaikki karvat, jonka jälkeen se käsitellään moneen kertaan, jotta siitä saataisiin pehmeää ja tiivistä. Nahkaa on mahdollista värjätä, pinnoittaa ja kuvioida, jolloin siihen saadaan hyvinkin eri tyyppisiä ominaisuuksia. Hyvin monesta eri eläimestä on mahdollista saada nahkaa ja yleisimmin käytettyjä ovat lehmän ja muiden karjaeläinten sekä porsaan, lampaan, vuohen ja krokotiilin nahkaa. Myös käärmeistä, peuroista, kaloista, hylkeistä, kenguruista, hevosista ja jopa kissoista ja koirista on valmistettu nahkatuotteita nahkateollisuudessa.

Nahan ominaisuudet
Nahka on äärimmäisen sitkeä ja vahva materiaali, joka monen mielestä muuttuu vain paremmaksi kuluessaan ja ikääntyessään. Nahka on joustavaa ja kestävää, eikä repeydy helposti. Sillä on hyvä eristys ja se kestää sekä tuulta että vettä. Nahka tuntuu kädellä kosketettaessa verrattain pehmeältä ja on lisäksi olemassa eri tyyppisiä nahkoja, joista osa saattaa tuntua hyvinkin pehmeältä. Nahasta voidaan valmistaa vaikka mitä, mutta yleisimmin siitä valmistetaan laukkuja ja takkeja.

Nahan hoito-ohjeet
Nahka on materiaali, jonka pesussa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Pesemistä pesukoneessa ei voida suositella, vaan parasta on pyyhkiä nahka puhtaaksi kostealla liinalla, johon on mahdollisesti suihkutettu todella mietoa ja nahalle sopivaa puhdistusainetta. Kunkin nahkatuotteen kohdalla on kuitenkin järkevä tutustua erikseen sen hoito-ohjeisiin.