Hei fashionista! Kiinnostaako sinua tietää, mikä on in juuri nyt? Niinhän meitä kaikkia. Jokainen meistä haluaa näyttää hyvältä ja mahdollisimman tyylikkäältä. Tätä edesauttaa huomattavasti se, jos osaa pukeutua vallitsevan muodin mukaisesti. Muoti muuttuu jatkuvasti, ja sen mukana pysyminen saattaa tuottaa päänvaivaa – ei sen muutoksissa meinaa pysyä kärryillä sitten millään!

Mikä ihme on in keväällä 2019? Ei hätää, sinun ei tarvitse selvittää sitä itse. Me olemme ottaneet selvää tämän kevään muodikkaimmista kuoseista ja tekstiileistä puolestasi. Sinun ei tarvitse muuta kuin lukea tämä artikkeli ja poimia parhaat vinkit käyttöösi.

Kun kevään ensimmäiset auringonsäteet alkavat lämmittää kasvoja, on jokaisen itsetietoisen fashionistan ensimmäinen ajatus se, että nyt on vihdoin aika käyttää kevätmuotia. On aika kaivaa kaapista kaikki hepeneet, jotka ovat saaneet lojua siellä jo hyvän aikaa. Mutta mikä oikein on in tänä vuonna? Millaisia kuoseja, kankaita ja kuvioita kannattaa suosia juuri nyt?

1. Värikkäät ja kukalliset puuvillakankaat ovat joka kevään hitti
Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, tarkoittaa se sitä, että voi talven luonnonväriset luonnonkuidut heittää kaapin perukoille. Saa kaivaa esiin kaikki ihanat räikeänväriset koltut joita kaapin uumenista löytyy. Vaikka kukkakuosi saattaa olla kuin mummolan iki-ihana retrohenkinen tapetti – jotka muuten ovat myös taas muodissa – niin kukkakuosi on toisaalta ikivihreä ja jokaiselle naiselle sopiva kuosi. Se ei petä koskaan. Kokeile kukkia paksuissa ja elastisissa puuvillakankaissa, jotka taipuvat niin kellohameiksi kuin ihaniksi kevätmekoiksikin.

2. Villa toimii keväälläkin – mutta luonnonvärit vaihtuvat kirkkaampiin versioihin
Vaikka villa olennaisesti kankaana kuuluukin talveen, voi sitä hyvin hyödyntää myöskin keväällä. Keväällä valkoiset, ruskeat ja mustat sävyt vaihtuvat kuitenkin värikkäisiin sävyihin. Kokeile vaikkapa pinkkiä! Kirkkaat ja räikeät sävyt ovat ihanan pirteitä villassa ja sopivat erityisen hyvin kevääseen – onhan kevät uudelleensyntymisen ja värien juhlaa! Kokeile vaikkapa villaisia tunikoita ja mekkoja, tai lämmintä villaista neuletta, joka sopii hyvin vaikkapa farkkujen tai leggingsien kaveriksi.

3. Nahka toimii värillisenäkin
Keväällä voi kyllä sonnustautua talvea keveämmin, mutta usein kelit ovat vielä sen verran viiileät, että jonkinmoisille päällysvaatteille on tarvetta. Toppatakkiin ei kuitenkaan tarvitse enää sonnustautua, vaan vaikkapa ohuempi nahkatakki hoitaa homman hyvin. Jos ei halua liikkua liian turvallisilla vesillä ja turvautua vaikkapa mustaan tai luonnollisen ruskeaan nahkaan, voi kevään kunniaksi vähän hullutella ja valita päälleen vaikkapa herkullisen turkoosin nahkatakin, joka näyttää ihanan pirteältä vaikkapa keltaisen mekon kaverina.

4. Denim sopii joka vuodenaikaan – rohkein kokeilee kokovartalodenimiä
Tekstiili joka sopii aivan kaikille, ja näyttää upealta jokaisena vuodenaikana, on denim. Keväällä denimistä voi kuitenkin nauttia erityisen paljon, sillä vielä kelit eivät ole liian kuumat sen käyttämiseen. Rohkein sonnustautuu denimiin päästä varpaisiin. Haluatko kokeilla vaikkapa denim-mekkoa? Vai olisivatko denimistä tehdyt haalarit sitä jotain? Oikeastaan kaikkia mahdollisia vaatteita ja asusteita saa denim-kuosilla, ja se näyttää oikeastaan poikkeuksetta hyvältä ja tyylikkäältä, vaikka vetäisitkin sen kanssa pienet överit. Siis tänäkin keväänä kannattaa kaivaa esiin ne suosikkifarkut ja nauttia niiden käyttämisestä kuin viimeistä päivää.