Lastenvaatteissa kankailla on merkitystä. Ompelipa vauvalle tai lapselle vaatteita itse tai ostipa ne kaupasta valmiina, kannattaa vaatteiden materiaaleihin kiinnittää erityistä huomiota. Vauvoilla ja lapsilla on erityisen herkkä iho, eivätkä he pysty aikuisen lailla säätelemään ruumiinlämpötilaansa yhtä tehokkaasti. Näin ollen onkin syytä valita lapsen vaatteeseen sellainen kangas, joka on miellyttävä ja hellävarainen vaihtoehto. Seuraavaksi esitellään tyypillisimmät vaatemateriaalit lapsille suunnatuissa vaatteissa:

  • Puuvilla: Tämä on yleisin kangas lastenvaatteissa, sillä se on pehmeä ja joustava ja todella hellä lapsen ihoa vasten. Puuvillaa on saatavina myös orgaanisena versiona. Kannattaa huomioida, että puuvilla voi kutistua jopa 10% ensimmäisellä pesu- ja kuivauskerralla.
  • Puuvilla-polyesterisekoite: Tämä sekoite kuivuu nopeasti, ryppyyntyy vähemmän ja on yleensä hieman edullisempi vaihtoehto kuin 100% luonnonkuiduista valmistettu vaate. Kyseessä on helppohoitoinen kangas, joka on monen kiireisen vanhemman ykkösvalinta.
  • Fleece: Tämä on pehmeä ja pörröinen kangas, jota käytetään paljon lasten ulkovaatteissa. Fleece soveltuu loistavasti kerrospukeutumiseen. Se kuivuu nopeasti, estää kosteuden kertymistä ja on kasvisperäinen vaihtoehto villalle. Lisäksi lika ei tartu fleeceen kovinkaan helposti ja se on äärettömän helppohoitoinen kangas.
  • Bambu: Bambukankaat ovat vuosi vuodelta suositumpia lastenvaatteissa. Ne auttavat säätelemään ruumiinlämpöä ja soveltuvat erinomaisesti kerrospukeutumiseen. Lisäksi bambu on hypoallergeeninen ja antibakteerinen kangas, jonka vuoksi se on ymmärrettävästi saanut mone vanhemmat ihastumaan siihen.