Muodin maailmassa kaikki tietävät, mitkä vaatemerkit ovat kuuluisimpia ja kalleimpia. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi, että myös kankaiden maailmassa on olemassa tiettyjä kankaita, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin toiset. Usein korkeammalla hinnalla saa myös todella laadukasta kangasta. Näin on asian laita esimerkiksi silkin, villan, sametin, pellavan, turkiksen ja muiden vastaavanlaisten kankaiden kohdalla, joista valmistettuja vaatteita moni haluaa vaatekaappiinsa paitsi niiden tyylikkään ulkonäön, myös laadun vuoksi.

Mitä ovat maailman kalleimmat kankaat ja kankaissa käytettävät materiaalit?
Villa: Maailman kallein villa on peräisin märehtijäeläimestä nimeltä Vucana, joka elää Perun vuoristoisilla rinteillä. Sitä ei ole aivan helppo saada, sillä kyseinen eläinlaji kasvattaa uuden turkin vain noin kolmen vuoden välein. Tätä villaa käytetään esimerkiksi vaatteissa ja kodin sisustustekstiileissä. Vucanan villa voi maksaa mitä vain 1800 ja 3000 dollarin väliltä metriltä, joten tästä villalajikkeesta valmistettu huivi voi hyvinkin maksaa jopa kymmenentuhatta euroa tai enemmän! Toinen varsin hintava villalajike on kashmir-villa, josta tehdään paljon huiveja ja ponchoja.

Silkki: Mulperisilkki, hämähäkkisilkki, Charmeuse-silkki sekä Muga-silkki ovat kaikki kuuluisia paitsi laadustaan, myös korkeasta hinnastaan. Mulperisilkki on kaikkein hienoin ja pehmein silkki, josta valmistettavat tekstiilit ja vaatteet maksavat maltaita.

Turkis: Turkis on kenties kaikkien aikojen vanhin kangas. Turkisvaatteita pidetään vielä tänäkin päivänä eräinä maailman ylellisimmistä vaatteista. Pehmeästä eläinperäisestä turkista valmistetaan vaatteita, kodin sisustusesineitä ja asusteita. Leopardin turkista valmistetut tuotteet ovat kaikista turkistuotteista kalleimpia.

Pellava: Pellava on niin ikään hieman keskimääräistä hintavampi kangas, mutta rahoilleen saa pellavan kohdalla totisesti vastinetta! Pellava on kestävä, kevyt ja nopeasti kuivuva kangas. Pellavan hinta nousee sen punontatekniikan takia ja mitä laadukkaampi pellavakasvi on kyseessä, sitä korkeammaksi muodostuu kankaan hinta.