Tekstiilien suunnittelu vaatii luovaa otetta ja toisinaan tekstiilisuunnittelija voi kokea, että tämä ote on häneltä hukassa pahemman kerran. Tällöin inspiraatiota pitää lähteä etsimään uusista lähteistä. Moni tekstiilisuunnittelija kokee luonnon oivallisena inspiraation lähteenä, mutta jos tämäkin lähde tuntuu hetkeksi ehtyneen, kannattaa kokeilla uudenlaista lähestymistapaa inspiraation hakemiseen: julisteita inspiraation lähteenä! Toisten töiden kopioiminen on tietysti kiellettyä, mutta inspiraatiota niistä on suorastaan suositeltavaa hakea. Jos sinusta siis tuntuu, että inspiraation lähteesi ovat ehtyneet, kokeile saisitko uutta inspiraatiota selaamalla julistekuvia.

Inspiroivia julistekuvia

Löydät inspiroivat julisteet ja julistekuvat Gallerixilta. Gallerix tarjoaa julisteita jokaiseen kodin huoneeseen. Lisäksi sivusto on erityisen inspiroiva, sillä siellä on kauniita kuvia julisteilla sisustetuista huoneista. Perinteisten julisteiden lisäksi sivustolta löytyy esimerkiksi syntymäjulisteita ja karttoja. Tutustu sivustoon kaikessa rauhassa ja anna inspiraation virrata!

Syntymäjulisteet inspiraation lähteenä

Syntymäjulisteiden idea voi hyvin toimia myös tekstiilikuosin pohjana. Tällaista kuosia voi käyttää vaikkapa äitiys- ja vauva-ajan tarvikkeissa, kuten pinnasängyn tekstiileissä. Etenkin sivustolta löytyvä kuva kapaloidusta vastasyntyneestä on hellyttävä ja inspiroiva.

Karttajulisteet inspiraation lähteenä

Myös erilaiset karttajulisteet tarjoavat inspiraatiota tekstiilisuunnitteluun. Voisiko kartta-teema toimia vaikkapa T-paidassa tai kangaskassissa? Mustavalkoiset kartat ovat tyylikkäitä ja löydät Gallerixista jopa työkalun, jonka avulla voit suunnitella oman karttajulisteen haluamastasi kohteesta. Voit valita julisteen kohteeksi ja otsikoksi vaikkapa Helsingin tai jonkin pienen Suomen paikkakunnan. Tällainen kartta voi kertoa vaikkapa siitä, mistä olet kotoisin ja minne juuresi johtavat. Samantapainen idea voisi hyvin toimia myös T-paidassa tai muussa tekstiilissä.

Tutustu uutuuksiin ja myydyimpiin julisteisiin

Inspiraation saamiseksi voi olla hyvä idea tutustua myös Gallerixin myydyimpiin tuotteisiin sekä sen uutuuksiin. Myydyimpien julisteiden joukosta löytyy Gallerixin suosituimmat julisteet. Tätä kategoriaa selaamalla näet jo nopealla silmäyksellä, millaiset kuosit ovat puhutelleet Gallerixin asiakkaita. Luetteloa päivitetään päivittäin ja sen tulokset perustuvat viimeisiin 60 päivään. Löydät siis tästä kategoriasta ne julisteet, joita on myyty eniten viimeksi kuluneina 60 päivänä. Tällä hetkellä myydyimpien julisteiden joukosta löytyvät esimerkiksi näyttävä mustavalkoinen Roger Moore -juliste, värikäs abstrakti Picasso Visage -juliste ja rauhallinen luontoon sijoittuva Monet Water Lily Pond -juliste. Löytyisikö näiden joukosta inspiraatiota seuraavaan suunnittelemaasi tekstiiliin? Uutuuksien joukosta löytyy tällä hetkellä esimerkiksi upeita talvisia julisteita, kuten Winter Mountain Morning -juliste ja Reindeer-juliste. Jos olet suunnittelemassa talvista tekstiilikuosia, anna näiden kuvien inspiroida sinua!