Aasiassa bambua on perinteisesti käytetty paperin valmistamiseen käsityönä. Moderni teknologia kuitenkin mahdollistaa sen, että bambumassasta on mahdollista luoda bambukuitua, josta puolestaan voidaan valmistaa lankaa ja kankaita. Bambukangas on luonnonmukainen tekstiili, joka on tehty bamburuohon massasta. Bambukuitua valmistetaan bamburuohon massasta erittelemällä siitä erillisiä ohuita kuitulankoja, jotka sitten kehrätään, värjätään ja lopulta punotaan kankaaksi.

Bambu on pehmeä ja hengittävä tekstiili
Bambukangas muistuttaa pehmeydeltään hyvin paljon silkkiä. Koska kuituja ei ole käsitelty mitenkään kemiallisesti, ovat ne luonnostaan sileämpiä, eikä niissä ole häiritseviä piikkejä, jotka ärsyttäisivät ihoa. Bambukangas onkin yksi kaikkein hypoallergeenisimmista kankaista ja sopii erinomaisesti myös sellaisille käyttäjille, jotka saattavat kärsiä allergisista reaktioista muiden luonnonkuitujen kuten villan tai hampun kohdalla. Hypoallergeenisuudenlisäksi bambu on myös antibakteerinen. Tämä johtuu siitä, että bambusta löytyy antibakteerinen bioagentti, joka tunnetaan nimellä “Bambu Kun”. Tämä bambukasvista löytyvä ominaisuus löytyy myös siitä valmistetusta tekstiilistä, joka pystyy tappamaan kaikki bakteerit ja pitämään käyttäjänsä olon raikkaana ja miellyttävän tuoksuisena pidempään. Monikaan kangas ei ole yhtä terveellinen ja hygieeninen kuin bambusta tehty kangas.

Toisin kuin monet muut kankaat, bambu on äärimmäisen hengittävää kangasta. Luonnossa kasvava bambu pitää itsensä viileänä kovassakin lämmössä, ja aivan kuten monet muutkin sen ominaisuuksista, myös tämä on siirtynyt bambutekstiileihin. Bambukuitu on täynnä pienen pieniä mikrovälejä, jotka tekevät siitä paremmin kosteutta poistavan. Lopputuloksena bambutekstiilistä valmistettua vaatetta yllään pitävä ihmnen voi nauttia keskimäärin noin kaksi astetta viileämmästä lämpötilasta kuumana päivänä ja yhtä lailla myös selvästi lämpimämmästä olosta kylminä piävinä. Bambukangas on lisäksi sähköisyyttä poistava ja siitä löytyy UV-suoja, jonka myötä se estää 98 prosenttia haitallisista UV-säteistä, joka on jälleen yksi bambukankaan monista eduista.

Bambutekstiilin hyvät puolet
Bambusta valmistetulla tekstiilillä on monia hyviä puolia, jotka saavat ihmiset kiinnostumaan. Seuraavaksi esitellään niistä tärkeimmät:

 • Bambutekstiili on antibakteerinen, jonka ansiosta se pitää bambusta valmistetut vaatteet hajuttomina ja raikkaina.
 • Bambutekstiili on äärimmäisen tehokkaasti hikoilua estävä. Se kerää ihon kosteuden ja haihduttaa sen pois, jonka ansiosta iho pysyy kuivana.
 • Bambutekstiilissä on tehokkaasti lämpöä ja kylmää eristävä ominaisuus, jonka ansiosta se pitää kehon kesällä viileänä ja talvella lämpimänä.
 • Bambukangas on eittämättä yksi kaikkein pehmeimmistä kankaista, jonka ansiosta se on tavattoman miellyttävä ihoa vasten.
 • Luonnollinen UV-suoja on bambutekstiilin vahvuuksia ja sen on tutkittu ehkäisevät ihosyöpää.
 • Hypoallergeeninen luonnonbambu ei synnytä allergisia reaktioita.
 • Bambu on yksi ympäristöystävällisimmistä tekstiileistä maailmassa.
  Bambu edustaa vihreitä arvoja
  90-luvulla ennen kuin maailman pelastamisesta tuli valtaväestöä kiiinnostava asua, emme pahemmin piitanneet siitä, mitä kulutamme tai mitä tekomme saavat aikaan ympäristössä. Nyt 2000-luvun aikana vihreä ja ekologinen ajattelu on kuitenkin saanut jalansijaa lähesjoka alalla. Myös muotiteollisuudessa ollaan ryhdytty toden teolla kiinnittämään huomiota siihen, kuinka tyyliä voi luoda ympäristöystävällisemmällä tavalla. Näin on saanut aikansa bambukankaan suuri suosio. Muotisuunnittelijat ovat enenevässä määrin ryhtyneet hyödyntämään bambutekstiiliä vaatteita luodessaan.