Alpakan villa on yksi kaikkein kysytyimmistä villalajikkeista. Se on kohtalaisen harvinainen ja todella suosittu tekstiileissä. Alpakka on Etelä-Amerikan vuoristossa elävä kamelieläin, joka jakautuu kahteen eri rotuun: sureihin ja huacayoihin. Näiden kahden rodun villat ovat hieman keskenään erilaisia, sillä suri-alpakoilla on silkkisen pehmeä ja pitkä, kihara karva, kun taas huacayoilla on pöyheän pehmeä karva.

Alpakasta valmistetun kankaan käyttötarkoituksia
Alpakanvillasta punottu kangas on silkkisen pehmeä kosketettaessa ja sitä pidetään jopa kolme kertaa lämpimänä kuin esimerkiksi lampaasta peräisin olevaa merinovillaa. Alpakan villa on luontaisesti vedenpitävää ja öljytöntä. Lisäksi se on hypoallergeeninen vaihtoehto, jonka vuoksi se on mitä mainioin valinta allergisen tai muuten herkkäihoisen ihmisen vaatekaappiin. Alpakkavillasta valmistettuja kankaita käytetään sekä ulkovaatteissa kuten takeissa, että myös kevyemmissä sisävaatteissa kuten neuleissa, villapaidoissa ja mekoissa. Kankaista valmistetaan usein myös käsineitä, huiveja sekä esimerkiksi ponchoja.

Alpakan parhaat ominaisuudet
Alpakanvillasta voidaan valmistaa kankaita jopa 22 eri luonnollisessa värissä aina mustasta ja ruskeasta harmaaseen ja norsunluunvaaleaan. Alpakanvillaa voi toki myös helposti värjätä yhdellä tai useammalla eri värillä, jolloin syntyy mielenkiintoisia väriyhdistelmiä.

Alpakasta valmistettavat kankaat ovat vailla vertaa monestakin eri syystä. Niitä arvostetaan aivan erityisesti seuraavien ominaisuuksien ansiosta:

  • 100% luonnollinen
  • Tavattoman pehmeä
  • Ei lanoliinia
  • Hypoallergeeninen
  • Helposti värjäytyvä
  • Ei pistele tai kutita