Ompelimot ovat edelleen todella kysyttyjä, sillä niitä ei löydy aivan jokaisesta kadunkulmasta. Monet kuluttajat haluavat kuitenkin teettää esimerkiksi hääpukunsa tai muut tärkeät vaatteensa ompelijalla. Näin niistä saadaan uniikkeja. Ompeleminen on myös sellaista työtä, jota kuka tahansa ei osaa tehdä. Se vaatii ammattilaisen, jolla on useimmiten alan koulutus. Alan koulutus auttaakin ymmärtämään sen, mitä ompelijalta vaaditaan. On myös hyvä, jos ompelijalla on jo ennestään asiakkaita, jotka tuntevat hänen työnsä tason, sillä se auttaa saamaan yritystoiminnan pyörimään nopeammin.
Jos mielessä on ompelimon perustaminen, kannattaa silloin aloittaa liiketoimintasuunnitelman laatimisella. Liiketoimintasuunnitelmassa pohditaan yrityksen perustamista ja sen toimintaa monelta kantilta. Osana liiketoimintasuunnitelmaa laaditaan myös budjetti, johon lasketaan kaikki yrityksen perustamisesta aiheutuvat kulut. On hyvä huomioida, että yritys ei todennäköisesti tule tuottamaan mitään ensimmäisten toimintakuukausiensa aikana. TE-toimisto ja Uusyrityskeskus auttavat hakemaan starttirahaa. Sen tarkoituksena on taata yrittäjän toimeentulo yrityksen perustamisen jälkeen. TE-toimiston maksamaa starttirahaa on mahdollista saada joko kuuden tai 12 kuukauden ajan. Yritystä ei kuitenkaan yleensä pysty perustamaan ainoastaan käteistä käyttämällä. Tällöin ainoa tapa on hakea yrityslainaa. Tänä päivänä yrityslaina on haettavissa suoraan netistä. Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti ja päätöksen saa yleensä saman tien.
Ompelimojen kannattavuus Suomessa
Ompelimojen kannattavuus on noussut Suomessa 2000-luvulla. Kilpailua alalla ei ole läheskään niin paljon kuin monilla muilla aloilla. Hyvälle ja ammattitaitoiselle ompelijalle on siis aina kysyntää. Ompelimossa ei ainoastaan teetetä uusia vaatteita, vaan ompelija voi myös muokata vaatteita vartalolle sopivaksi. Kaventaminen onnistuu paremmin, kun työn tekee henkilö, joka osaa asiansa. Ompelimojen tuottavuus ja kannattavuus on siis tällä hetkellä sellaisissa kantimissa, että ompelimon perustaminen kannattaa.
Ompelimot toimivat monesti siten, että työntekijöitä on ainoastaan yksi tai kaksi. Tällainen onkin kustannusten kannalta tehokkain keino. Kun ompelimossa ei ole useita työntekijöitä, ei yritykselle kerry maksettavaksi suurta määrää palkkakuluja. Monesti ompelijat toimivat yksinyrittäjinä, jotka voivat ottaa yritykseensä apukäsiä aina tarpeen tullen. Tällöin myöskään yritykselle ei tarvitse vuokrata tai ostaa suurta toimitilaa, kun laitteitakaan ei tarvita monille työntekijöille.